вівторок, 12 травня 2020 р.


Фізика та астрономія.
 З фізики та астрономії створено велику базу інструментів дистанційного навчання для самостійної роботи учнів під час карантину.
Видавництвом «Ранок» створений проєкт «Інтерактивне навчання», який надає можливість учням проходити тестування з основних предметів та перевіряти якість та рівень своїх знань. Особливо корисною платформа є для дистанційного навчання фізики, тому що вона містить електронні версії підручників, відео-презентації майже до кожної з тем, тести поточного та підсумкового контролю знань. Крім того, містить відео інструкції до більшості лабораторних робіт, що робить її незамінним інструментом не тільки для дистанційної форми навчання, а й для закладів освіти, в яких відсутня можливість провести наочний фізичний експеримент. Ознайомитися з матеріалами можна за покликанням:http://interactive.ranok.com.ua/
Для дистанційного навчання фізики потрібно використовувати різноманітні онлайн-сервіси. Зручним інструментом для створення тестів є  GoogleForms. Такі форми дозволяють зробити тести з різною кількістю варіантів відповідей, вставляти в тест графіки, відео, таблиці тощо.
Сервіс Online Test Pad доступний за покликанням:https://onlinetestpad.com/ru
Він є цікавим для учнів, тому що крім створення тестів, на сервісі можна конструювати кросворди, робити різноманітні опитування, створювати логічні ігри. Його інтерфейс зручний та зрозумілий.
Важливим елементом дистанційного навчання з фізики є застосування інтерактивних моделей, що базуються на симуляції фізичних явищ і різноманітних природних процесів. Застосування елементів віртуального експерименту при розв’язанні задач підвищує ефективність навчання, сприяє формуванню стійкого інтересу й вмотивованості здобувачів освіти до вивчення фізики. Сервіс симуляції фізичних явищ та процесів поступний за покликанням:https://phet.colorado.edu/en/simulations/category/physics .
Під час карантину для профільного рівня вивчення фізики можна рекомендувати відео-уроки викладача Рішельєвського ліцею Павла Віктора (м. Одеса), які доступні за покликанням:https://www.youtube.com/user/pvictor54/videos
Вони відрізняються високою якістю викладання матеріалу, але за рахунок ефекту «присутності на уроці», сприяють якісному засвоєнню матеріалу.


Немає коментарів:

Дописати коментар