четвер, 18 серпня 2022 р.

Навчальний 2022-2023 рік Інструктивно-методична нарада з питань викладання фізики в 2022-2023 н.р.

         
Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», навчання в ЗЗСО традиційно розпочнеться в День знань (1 вересня). Освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року.

           17 серпня 2022 року була проведена інструктивно-методична нарада для учителів фізики та астрономії м. Тернополя, на якій учасники розглянули нормативно-правову базу організації освітнього процесу, особливості навчальної діяльності в умовах дистанційного та змішаного навчання, навчальні програми з фізики та астрономії. Соловей О.М.(ТКМЦНОІМ) ознайомила з методикою використання смартфонів для проведення експериментальних робіт , представленою на сайті Віртуального STEM –центру Малої академії наук, комп'ютерною програмою Algodoo для демонстрації законів фізики, інтернет-ресурсами  «Фізика в школі», PhET; відеоконтентом для 7-9 класів. Учителі обговорили важливість підготовки до реалізації Державного Стандарту базової середньої освіти, Концеації НУШ та сформулювали основні кроки впровадження НУШ на уроках фізики.

       Підсумком роботи наради стали методичні рекомендації щодо організації навчальної діяльності в умовах змішаного та дистанційного навчання, використання інструментів формувального оцінювання, путівник НУШ, педагогічна скарбничка для учителя фізики.


Немає коментарів:

Дописати коментар